• Rozelinevitalis

    ruangan ini amat menarik untuk di baca

    • http://www.AyatAyatCinta.net Cinta Hati

      Thank You… share dengan kawan-kawan jugak ye…

  • http://pulse.yahoo.com/_NNLHCCW2XLB6RBDBDXD6CJ5VLQ anis

    :)

  • luv_gurlz

    saya dh hantarkan puisi saya..nnt bca la yea…

  • luv_gurlz

    ada 4 puisi saya hntr…

    • zahifa

      salam … sya ade mslah , sya dlm buntuk .. ade du owg laki syg sya , d mula ajak khwn tapi sya x taw nk pilih ne .. kedua2nye baik dgn sya d mmpunyai ciri2 yg sya nk .. camne nk selesaikn msalh ni , bntu sya kwan2 ? bntuan anda amt sya hargai

  • faluq

    hrp ayt y sye hntr 2 mnarik….jgn mara klu x mnarik yerr

    • zahifa

      ayat ape yg awk antr 2 ?????/

  • Nurul izzati

    <3 this that

  • Adieylaf

    sy ada masalah ialah,, saya mencintai seseorang dan sy xnk dy thu yg sy cinta kan dy bb saya takut 6t dy ckp sy niy lapar plk nk dkt dy.. so sy diamkan je.. tp semalam sy dpt thu yg dy dh ada kekasih dn sy rasa tertekan sangat.. sy dh cuba elak dr jumpa dgn dy tp x blh… apa patut sy buat tolong lah saya..

    • fatin rasul

      jgn lha rsau.. insyallah,, psti ade jod0h yg lain pd suatu ary nnty..

    • Didipinky_87

      harap awk bersabar ea…ramai kuntum2 yg awk boleh dapat…..teruslah mencari yg sesuai dan terima awk seader nyer…

      • NR

        awk doa byk2, jgn duk sorang2… kalau boleh, kuar dgn kwn2. lau awk sunyi mesti awk igt die je.. bykkan aktiviti ok? sy doakan yg terbaik utk awk.. :)

  • http://www.facebook.com/profile.php?id=100001815859149 Shazwani Zahari

    like …

  • Angoh_piece

    salam perkenalan…:D

    • Shazyzahari

      slm prkenalan too :)

  • Didipinky_87

    saya ada kekasih,,,tp sy x tau la die syg saya or x….kami sekarang duk berjauhan..msj pon da jarang memandangkan sekarang die da mula bekerja…die der berjnji tuk berkahwin dgn saya tp saya x yakin dgn kesungguhan die 2…kdg2 rasa cm ntah la ssh nk ckp…die seorng yg mudah ptus asa….tlg lh sy bagaimana nk menyelsaikan masalah tersebut….

    • http://www.facebook.com/genji.jo.37 Haruka Kaito

      awk kene mempercayainya kalau tidak yakin dgnnya awk bolh cri orng lain kate orng melayu kumbang bukan seekor awk..hehehe tu je mamapu sye kate kan pda awk…

  • yumi sofia

    * sy x penat berkorban utk awk
    * sy x penat jd terbaik utk awk
    * sy x penat utk risaukn awk
    * sy x penat utk menyayangi awk
    * sy x penat utk berharap
    * sy x penat utk membhagiakn awk
    * sy x penat utk mendoakn awk
    tp sy….
    * sy penat tipu diri sdiri semata-mata utk secebis hati awk =(

  • sheeyrha vieeykha

    saya ada masalah….
    saya telah buat org yang saya syg.. terluka . n kecewa..
    namun dia berkata saya rela lepas kan kau. katanya..
    tapii kenapa saya xmhu dia berkata begitu.. saya cuma syg kat dia. saja.
    saya mahu jadi yang terakhir dalam hidup dia.
    namun apa yang harus saya lakukan ?

  • http://www.facebook.com/profile.php?id=100002281556257 Nor Fitrah

    SAYA ADE MASALAH.. SAYA KEHILANGAN ORG YG SNGT SAYA SYG,,
    DULU MSE DIE ADE.. SYA PNTGKAN DIRI SAYA,, SYA EGO,, SAYA SELALU MARAH DIA,, TP SEKARANG DIE DA TNGGLKN SYA.. SUMPAH MEMANG SAYANG DIE SAMPAI HARI NI,, TA PNH LUPE KN DIE,, TA PNH BENCI DIE PON,, HARAP SGT JD CM DULU LGI,, SYA SYG DIE,, :’(

    • http://www.facebook.com/genji.jo.37 Haruka Kaito

      awk kene ubah sikap awk dan cube terima orng tu seadanya

  • http://www.facebook.com/vra.nilai Vra Bella

    itu..jer yg vra leh berpuisi..utk manjaku..yg suka merajuk..hu..

  • Puteri_seni

    saya dah sent puisi ditakdirkan bersama……….dalam blog sy pun ada….jika ada masa boleh lawat blog saya. nanti akan ada puisi baru yang menanti anda….wait n see :)
    http://juarakuimpian.blogspot.com/2011/11/puisi-di-takdirkan-bersama.html

  • zita…

    Tatkala rindu terpahat di jiwa….apakah puncanya..
    Tatkala cinta bertakhta dimanakah silapnya….
    Tatkala sepi mencengkam jiwa …….dimanakah puncanya…..

    -puisi cinta-ita-
    Tatkala luka itu sering melanda…..apakah sebabnya…
    Tatkala derita datang menjelma……apakah yang mendorongnya ianya menjelma……
    atal
    Tatkala sya

  • fyna

    1+1=2 mata sya selalu melihat wajah awk..
    12+12=24 jam sye slalu memirkin awk..
    3+4=7 hari dlm sminggu sye sntiasa rindukan awk..
    6+6=12 bln sye sntiasa memerlukan seseorg mcm awk..
    2+2=4ever sye akn tetap m’nyayangi awk..

  • dewi alyana

    sye sng0p tgu awk beRibu-riBu th0n asl kn aw0k akn jdi milk sye . . . klau awx bkn jod0h sye sye tirMe seAdenyE , , ,tnpA diRi mu aKU tidAx akn mmPU brDiri dGn teg0h . . . syang aw0p . . :’(

  • syafiq _fyna

    ati saya macam aiskrim, senyuman awak macam matahari. Bila awak senyum, hati saya cair ♥ :D

  • syafiq _fyna

    ◐ When you Love . . . You get Hurt
    ◐ When you get Hurt . . . You Hate
    ◐ When you Hate . . . . You Try to Forget
    ◐ When you try to Forget. . . You start Missing
    ◐ When you start Missing . . . You fall in LOVE again.. ♥ ♥ :)

  • http://www.facebook.com/profile.php?id=100002129952026 Alice Fariz

    sy sygkn awk,sy sngt2 menyayangi awk krana bg sy tiada pengganti dri awk,sy x mampu nk lepaskn awk krana awk terlalu istimewa bg sy..awk slalu manjakn sy,belai sy n slalu dlm dakapan awk tatkala sy sedih…awk jgnlah tinggalkn sy,sy betol2 x sanggup kehilangan awk krana sy x pernah nikmati kebahagiaan sepeti yg telah awk berikan pd sy…

    • http://www.facebook.com/profile.php?id=100002129952026 Alice Fariz

      sy sygkn awk,sy sngt2 menyayangi awk krana bg sy tiada pengganti dri awk,sy x mampu nk lpaskn awk krana awk trlalu istimewa bg sy..awk slalu manjakn sy,belai sy n slalu dlm dakapan awk tatkala sy sedih…awk jgnlh tingglkn sy,sy btol2 x sanggup khilangan awk kranasy x pernah mnikmati kebahagiaan seprti yg telah awk berikan…

  • abat

    bagaimana caranya hendak muatturunkan lagu mp3 wajah kekasih saya kedalam ruang ayat2 cinta ini?

  • amira_syafik@yahoo.com

    sy msih syg kan dye tpi sy juga syg kan yg lame ! sy pning larh sy ta thu na wat mcm mne lgi . So,skunk sy single sy dh mlas na brkapel2 lgi sy akan stiil tnggu si dia sbb dia dh jnji ngan sy yg ta kan tnggal ann sy !!!!

  • Siti Mahani

    saya berkenalan dgn seorg lelaki,dan sy cuma menganggap dy sebagai seorg abg angkat.bila dh berjumpa,sy rasakan yg sy dh sygkan dy. lama kelamaan, sy semakin syg kt dy. Tanpa sedar,perasaan syg sy pada dy sbgai abg bertukar mnjadi syg yg lebih drpd itu.. sy bertekad nk buang perasaan syg sy itu,sebb dy hanya anggap sy mcm seorg adik angkt,x lebih drpd itu…lepas je sy dh boleh lpakan dy, sy chat dgn dy, n sy tiba2 je nk tunjukkan yg sy PERNAH sygkan dy sblum ni. Then,dy tbe2 bole agak org yg sy citer kt dy tu rupa2nya dy lah… sy cuba nafikan je lps tu.. Patut ke sy luahkan yg sy ni prnah sygkan dy lebih drpd seorg abg, atau sy pendam je dlm hti? harap dpt bantu :(

  • ingin bahagia

    salahkah kalo cintakn seseorang yg parentye x suka kite

  • dayang_mmd

    saya sayang awak tapi awak tak pernah paham perasan saya

    saya sayang awak biar pun awak sda ber punya…

    saya cinta awak sepanuh hati saya…

    saya tak pernah berputus asa untuk cinta saya dgn awak

    saya buat tu semua untuk awak..
    saya tak kisa apa org kata..
    kerana cinta saya tetap untuk awak..?

    • http://www.facebook.com/genji.jo.37 Haruka Kaito

      kita sentiasa mencube tp tuhan yg menentukannya jgn lah bersedih kerana kumbang bukan seekor….

  • Nadianurridhwanna

    aq suka kat dia dlm diam..walaupun dia selalu mngadu pd aq mslah dia dgn gf dia..aq tau,suka aq pd dia adlh bertepuk sblh tgn..aq kesian kt dia bila gf dia tinggalkan dia..aq hnye mampu pjuk dia..aq try bg hint pd dia,tp xtau dia perasan ke x..hti aq berdebar saat dia pjuk aq,dia kata ko je la kwn aq,ko x syg aq ke?
    aq kata,xde org pun nk syg aq dh..
    dia kata,aq sygkn ko?
    aq terbungkam..ap mkne syg dia tu?
    Mie,ko mgkin xtau aq suka kt ko,tp aq xksah sbb aq tau aq x layak utk ko..
    aq ni x perfect lg pde pndgn ibu ko..
    ibu ko xsuka aq..
    dia dah ada pilihan dia utk ko walau kita masih sekolah..
    tp ntah knp aq jeles ble tau hakikat ni..
    untungnya gurl tu kn..tp aq tau ko x suka dia.. :)
    Mie,ko terlalu baik..
    ko kwn boyz pertama yg pling rapat dgn aq dkt skolah..aq syg ko smpai bila2..

    • qaseh wanie

      usaha laa memikat kan hati nya.. :)

  • yuda

    mengapa cinta slalu mmbuat
    hati sy terluka,,,
    apkah sy tak lyak untuk mncintai&dicintai

  • syaziah

    kalau boleh aku mau sangat bahagia sama boyfriend aku :’)
    aku suka jaga relay kawan aku berabis aku tolong dorang kalau dorang ada masalah , aku buat macam tu bukan untuk minta puji tapi aku buat macam tu aku mau dorang tolong aku balik kalau aku ada masalah tapi semua tu hanya mimpi . bila aku senang ramai orang cari aku sudah aku susah batang idung dorang pun aku nda nampak :’( berabis aku jaga perasaan boyfriend aku , aku dngr cakap dia , apa dia mau semua aku bagi , aku langsung nda pentingkan diri sendiri satu hari tu aku pigi cyber so dia ada di sana langsung dia nda bwa aku becerita dikira macam anjink seja aku di sana sampai kawan aku cakap * nehh nda kena layan * ya allah sumpah aku malu sangat aku tahan air mata aku mau mengalir dngn aku ketawa aku cakap aku mau pulang drng kasi biar seja aku jln aku keluar dri cyber airmata aku mengalir aku nda tau apa mau buat lagi :’( selama aku couple aku nda pernah bahagia sekali pun tidak aku selalu kena kasi
    nangis lelki yang couple dngn aku nda pernah hargai aku walau sesaat pun

  • Ega Orcahf

    seperti disini lebih banyak orang malaysia ya pengunjung dan peminatnya..@.@

  • are niq

    kenapa ade org kacau hubungan aq ngan si dye……aq x nak kehilangan dye bb aq sygkan dye sangat2…….aq berat ati nak lepaskan dye bb dye la perempuan petama dan terakhir untuk aq…,,,,

  • dyandra

    mcm mna nk tnguk puisi y kita hntar tuh dh kena publish tau tdk?

  • Wan Hoshikaname

    saya sayang dia dengan segala keiklasan dalam diri saya , hanye mahu kan dia bahagia , tapi dia sudah menjadi milik orang lain , harap suatu hari nanti keajaiban akan berlakuu …

  • http://twitter.com/Afifatu_Luthfah افيفاتو لوذفاه

    Jarak hanya skala pada peta yang memisahkan kita dan Cinta adalah kereta yang akan mempertemukan kita :)

  • liyana

    AQ Knal dia dari fb.. aq pun add dia sbb pikir dia org kmpg aq jgak,so x slah aq add dia.. untuk knal.. lpas 2 3 ari dia approve friends dgn aq.. aq gmbira sngat..aq pun mula la chat dgn dia start ari tu.. klau aq on line dia msti ada.. yg aq hairan walaupun dia org kmpg aq.. tp aq mmg x prnah nmpak n selisih dgn dia.. so aq nk thu npe dia x de sbuk ke ape ke.. so aq pun brani kn dri untuk tnya dia npe x prnah nmpak.. lpas tu dia pun ckp la hal sbnar.. rupanya dia sbuk bljr dkt ipoh aq x kesah lah.. jnji dia sporting dgn aq… dh rancak chat.. aq pun mintak nk jd adik angkat dia.. sje nk tgk angin dia ok x happening x.. huhuhu.. as tu dia sudi jd kak angkt aq.. n dh jd adek angkat kn.. kna la slalu contact..so dia pun bg la 6ber phne dia nk mcj la kata kn.. mcj punya mcj ntah mcm ne hati bleh berkenan pulak.. org x prnah tangkap cintan mcm ni la.. x ckp hati x tenteram dh ckp dia pulak diam seribu bhasa aq pun diam je.. dkt seminggu jgak dia x mcj aq sbb aq hntr mcj yg aq dh tngkp cintan dgn dia,, dia x bleh tima.. sbb hbungan antra kmi hanya kak n adek ja.. x lbih dari etu.. coz dia dh ade pkwe n x nk kecewa kn pkwe dia.. aq pun putus la hrapan.. nk mnyusun ayt strus nya.. aq diam ja.. tnggu di rply mcj.. satu hari tu aq bca fb dia yg dia bgaduh dgn bf dia.. aq pun try tnya sbb ap.. as tu dia ckp la dgn aq.. aq kn adek dia.. aq pulak gtai nk tnya dia pasal mcj ari tu npa diam ja.. mmmmm mcm hampa jugak hati ni.. as tu angin la kak aq ni haaaa ap lg.. popek2 la kikiki.. tp nk buat mcm mna. bila hati dh syg semua mnjadi indah kn.. aq x putus asa aq try tnya jugak hari esok nya.. lpas tu dia sent n call ckp bg dia msa untuk pikir.. tnggu la smpai pukul 1.30pg nk tnggu dia punya kputsan smpai aq tertido lh… pg tu aq dpt mcj dia yg dia trima cinta aq ni hahah nk tergelak pun ada.. first susun ayt dpan tu… so start pg tu kmi mula lakhidupan sbgai COUPLE.. setiap msa dia nk aq mcj dia.. ckp ja pi mna semua dia nk thu.. xkesah la dia cmburu sbb dia syg.. satu ja aq respect dia.. dia x pernah abai mcj aq… so aq pun pcya la dia setia… smpai lah 4bulan aq couple dgn dia dgn gmbr sakan dlm fb ni haa.. thu2 ade org bwak citer pasal dia blkg aq.. mula tu aq x pcya.. kn sbb dia ni.. x mcm tu.. aq pun tnya mber2 yg tnggl dkt area tmpt dia bljr tu,, tlog ushar2 kn dia aktiviti dia at dkt sna.. last2 aq dpt thu mmg btul dia wat semua tu.. aq thu sbb ape.. aq mlas nk mintak kepastian dari dia tkot dia kecik hati n x pcya kn dia..so aq diam..ja UNTUK DIA.. dia mintak aq dtg tmpt dia dkt sna.. aq x pi sbb jauh lg pun aq bukan thu sgt jlan area tu smpai la satu hari tu aq prgi sna tnpa pengetahuan dia.. nk ushar btoi ke x.. dh sah mmg btul la dia buat.. x pe aq sabar je.. aq ckp dia aq x prnah smpai tmpt dia tu… hahahaha aq bkan bodoh!! bukan ank patong nk bodoh kn aq kn… smpai lah stu hari tu aq dh x sanggup tgk semua tu.. aq crita lah mslh ni dkt kak saudara aq.. n sbb tu la dia jaelous sikkk!!!! last aq dpt taw dia ade bf ln blkg aq.. x pe xpe aq sbar sbb bf dia tu pun bf lma dia.. x nk cri musuh punya pasal aq tnggu time sesuai untuk aq boomm!!! sampai la satu hari raya dia dtg raya umah aq n dia mengaku.. dia buat semua tu.. aq pun dh x maw tlbat dgn dia.. lg pun mak n ayah aq dh thu prgai dia mcm tu ape lg.. perang dunia kedua la aq dgn dorg.. tp aq ttp backup dia.. so dia pun x nk mnipu aq lg.. n mintak aq tnggl kn dia.. pda mulanya mmg aq x snggup sbb hti dia dgn aq mcm dh bersatu.. tp krna family aq dh x suka.. x kn aq nk DERHAKA pulak kn.. awek bleh cri mak ayh nk cri mna…kn.. so aq tnggl kn. dia.. UNTUK KEHIDUPAN DIA YG TRUS HANYUT DLM DUNIA DIA YG NTAH KMANA sdgkn dia ada hrpan yg prlu dlksanakn sbb aq n dia ank sulung dlm kluarga.. so jd hrpan kluarga la kta kn…. aq dgn rela hati lpass kn dia dri hati aq.. walaupun terpaksa.. aq terpaksa walaupun janji aq pda dia TERKUBUR dlam hati kami berdua.. aq harap dia thu yg aq masih syg kn dia walaupun dia benci aq.. dia mrah aq,, aq x kesah sbb org ckp CINTA ITU BUTA!! bkn krna tiadak bleh mlihat tp kerna cinta yg tulus dri hati.. aq MASIH INGAT dia walaupun perlhan2 aq tngglkn dia jauh dri lubuk hati aq..tp mkin aq cuba makin terasa.. bIARKN LAH IA PRGI DEMI kbhagian DIA.. UNTUK DIA YG PERNAH MERAJAI HATI INI…

  • Guest

    Saya ada kekasihh .. tapi dia busy sabab dia budx sportt .. dia busy dengan traning , Kadang-ii nak dapat koul sekali sehari pown susahh .. tpi sya sayang dia sangt-sangt .. saya cintaakan diaa .. saya cuma nak thu diaa sayang saya takk .. dia cintaa saya mcm dulu takk .. saya takut hilang diaa .. even kami jauh , saya percaykan diaaa

  • Shazlynn Lynn

    Saya ada kekasihh .. tapi dia busy sabab dia budx sportt .. dia busy
    dengan traning , Kadang-ii nak dapat koul sekali sehari pown susahh ..
    tpi sya sayang dia sangt-sangt .. saya cintaakan diaa .. saya cuma nak
    thu diaa sayang saya takk .. dia cintaa saya mcm dulu takk .. saya takut
    hilang diaa .. even kami jauh , saya percaykan diaaa .. I miss you dearrr